Innováció versenyáron
 
Magyar verzió English version Deutsch verzie Spain version Türkish version Russian version

Kulisszatitkok a Sanatmetal Kft-nél! Hírek | 2015. 05. 18.

A Sanatmetal volt a házigazdája a Magyarok a Piacon Klub tavaszi ülésének. Az Essősy Zsombor vezette klubból 37 klubtag, cégvezető kereste, mitől sikeres ma egy magyar középvállalkozás, milyen kulisszatitkok segítik a külföldi piacra lépést.

 

A programon Kabai Éva az EximBank Zrt-től a hatékony exporttámogatások lehetőségeiről, az elérhető 1,84%-os kamatról beszélt, majd Piszter Csaba (Külkereskedelmi Minisztérium, Külkereskedelmi főosztályvezető-helyettes) mutatta be a külpiacra jutás intézményi támogatás rendszerét.

 

    

 

Farkas József, a Sanatmetal ügyvezető igazgatója a „Külpiaci lehetőségek vállalkozói szemmel” című előadásában beszélt a lehetőségekről, elvárásokról és buktatókról. Külpiaci elvárásként fogalmazta meg a folyamatos innováció, új multi minőségű termékek és szolgáltatások mellett a rugalmas gyors kiszolgálást, és mindezt magyar cégként alacsony árszinten, hosszú fizetési határidővel.

 

Az export piacra jutást a magas igényeken és költségeken túl tovább nehezítik az országonként eltérő termékigények, az idő- és pénzigényes termékregisztrációk, az értékesítési lánccal sokszorosára ugró árak, új fizetési módok.

 

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a piacra jutást segítő pályázati támogatások növelése kulcsfontosságú lenne az innovatív magyar vállalkozások számára, megteremtve ezzel egy izgalmasabb, eredményesebb magyar gazdaságot!

 

Tekintse meg az esemény hírösszefoglalóját: https://youtu.be/RYm--4RmPuw

 

Tisztelettel:

 

Farkas Emese

Marketing igazgató

Vissza az előző oldalra