Innováció versenyáron
 
Magyar verzió English version Deutsch verzie Spain version Türkish version Russian version

Sanatmetal GINOP-2.1.1-15-2015-00223 Támogatott projektek | 2016. 10. 05.

Kedvezményezett neve: Sanatmetal Ortopédiai és Traumatológiai Eszközöket Gyártó Kft.

Projekt címe: Forradalmasított implantátum és eszközkészlet a leggyakoribb csontsérülés ellátáshoz

Támogatás összege: 115 306 838 Ft

Támogatás mértéke: 36 %

Tényleges záró dátuma: 2017. november 30.

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.1-15-2015-00223

A projekt tartalmának bemutatása:

A Sanatmetal Kft. a trochanter táji törések kezeléséhez implantátumok és műtéti eszközök fejlesztésével évtizedek óta foglalkozik és a piacon ezekből az orvostechnikai eszközökből több generáció jelenleg is sikeresen jelen van. A projekt során egy teljesen új és egyedülálló technológiákat felsorakoztató megoldást kívántunk biztosítani az operatőrök számára ezen kritikus töréskezelések ellátására

 

Az új megoldás a következő termékeket tartalmazza: Trochanter implantátum rendszer (trochanter velőűrszeg implantátum és trochanter proximális reteszelő csavar szett implantátum különböző kivitelben), műszertálcába rendezett komplett trochanter műtéti szett és vezeték nélküli mágneses célzás.

 

A létrehozott új termékcsoport egy rendkívül gyakran előforduló, az időseket még nagyobb mértékben érintő problémára, a trochanter táji törések ellátására kíván megoldást nyújtani, amely kísérő betegségekkel és gyakori szövődményekkel jár, és amelynél sokszor rehabilitációs nehézségek jelentkeznek.

 

Célunk az volt, hogy ezen törések ellátása egyszerűen és gyorsan kivitelezhető legyen, a lehető legkisebb beavatkozással járjon, kiváló mechanikai és biológiai eredményt adjon, ezáltal a csont nagyobb eséllyel és rövidebb idő alatt gyógyuljon. Emellett a mágneses célzási rendszerrel elkerülhető legyen a felesleges sugárterhelés, amely hosszú távon elsősorban az operációt végző személyzetre nézve káros és veszélyes. További előnyt jelent, hogy a helyreállító műtétet esetleg kevésbé képzett, vagy kevesebb gyakorlattal rendelkező operatőr is jó eredménnyel elvégezheti, illetve a distalis célzó eszköz sterilizálása nem igényel különleges eljárást, a szett többi eszközével együtt egyszerűen sterilizálható.

 

A projekt újdonságtartalmát alátámasztja, hogy annak előkészületei során eddig négy szabadalmat adtunk be.

Vissza az előző oldalra