Innováció versenyáron
 
Magyar verzió English version Deutsch verzie Spain version Türkish version Russian version

Termékportfólió bővítés az ortopédiában Hírek | 2020. 02. 12.

Kedves Partnerünk!

 

 

Nagy megelégedésünkre szolgál, hogy a szabadalmi okiratokkal kapcsolatos sikeres évzárás után, 2020-at is egy örömteli szakmai hírrel indíthatjuk. A növekvő piaci igényeknek való megfelelés jegyében, a Sanatmetal Kft. az ortopédiában termékportfólió bővítést eszközölt, mégpedig a csípőprotézis rendszerének választékbővítésével.

 

Mind a magyar Partnereink, mind a nemzetközi orvosszakma részéről kaptunk visszajelzéseket, melyeket összegezve, valamint a protetikai irányelveket alapul véve, a Sanatmetal Kft. kifejlesztette a nagyobb gömbátmérőjű fej komponenseket, a kobalt króm ötvözetű (CoCr) fej komponenseket és a Gamma besugarazással kezelt UHMWPE, azaz highly cross-linked polyethylene (HXLPE) alapanyagú vápákat és vápabetéteket.

 

A szakmai kihívásokra adott egyik válaszlépésként tehát bővítettük a gömbfejek méretskáláját, immáron a 36 – 40 méret is elérhető vált.

 

 

Erre elsősorban a diszlokációs hajlandóság csökkentése érdekében volt szükség, hiszen a nagyobb gömbfejátmérő nehezebb luxálódást eredményez.
 
Második lépésként kialakítottuk a highly cross-linked polyethylene alapanyagú vápák és vápabetétek rendszerét, melyhez hozzárendeltük a szabvány által is előírt (ISO 14242-1) kopásvizsgálatot.
A Németországban elvégzett mechanikai vizsgálaton a mérési ciklusszám az előirányzott 5 millió volt és a Sanatmetal HXLPE betétek átlagos kopása 2,11 mg/millió ciklus eredményt ért el (szórás 0,40 mg).
Nagy büszkeségünkre szolgál, hogy a világ egyik legelismertebb - ENDOLAB nevű vizsgálólabor vizsgálatai alapján, a HXLPE komponensek az összes általuk vizsgált ilyen típusú termékek között a legjobbak közé estek.

 

 

A Sanatmetal Kft.-nél így 2020-tól kezdve a cementes vápák és a cement nélküli vápabetétek kétféle alapanyagból készülnek:

  • ISO 5834-2, Type 1 UHMWPE- Polyetilén
  • ISO 5834-2, HXL-UHMWPE-Polyetilén

 

Végül, de nem utolsó sorban újdonságként jelentjük be a CoCr alapanyagú fej komponensek megjelenését is a Sanatmetal termékportfólióján: a korábbi nagy szilárdságú REX acél alapanyag mellett, kobalt króm fejek is elérhetőek immáron az alábbi táblázat szerint:

 

 

Az ortopédiai választékbővítéshez kapcsolódó katalógusszámos táblázat az alábbi gombra kattintva letölthető: 

 

Letöltés

 

 

További információkért, kérjük forduljon bizalommal a Sanatmetal Kft. felelős kereskedelmi kapcsolattartójához!
 
Bízva a további közös szakmai munkában,

 

Tisztelettel,

Kriston Viktória
Sanat Akadémia Igazgató

 

 

 

 

  
 

 

Vissza az előző oldalra