2020 Év végi hírlevél


Kedves Partnerünk!

Az elmúlt esztendő rendkívüli volt, a koronavírus járvány rengeteg nem várt kihívást okozott mindannyiunknak. Számos mélypont volt az évben, de szerencsére örömre is bőven volt okunk. A következőkben röviden szeretnénk bemutatni cégünk 2020-as évének legfontosabb mérföldköveit.

 

Cégünknél járt Farkas Bertalan
Még a COVID járvány hazai berobbanása előtt ellátogatott cégünkhöz Farkas Bertalan űrhajós, aki már hosszú évek óta kedves támogatónk. Az első magyar asztronauta megtekintette a gyárunkat, látogatása végén pedig örömmel állt a kollégák rendelkezésére néhány kérdés és fotó erejéig.

COVID-19
Nem mehetünk el szó nélkül a koronavírus járvány mellett, amely felforgatta a megszokott életünket. Cégünk ebben a nehéz időszakban sem állt le, folyamatos volt a munka, hogy partnereink, és ezáltal közvetetten a betegek ne maradjanak az életminőséget javító termékeink nélkül. Telephelyünkön szigorú higiénés szabályokat vezettünk be, több izolált területet jelöltünk ki, és a legtöbb értekezletünk online térbe költözött.

Támogatás
Hálásak vagyunk az egészségügyben dolgozók áldozatos, kitartó munkájáért, hiszen mindannyiunk életének védelme a vírussal mindennapos harcot folytató, példás módon helytálló egészségügyi dolgozóktól függ. Ezért a vírus elleni védekezés jegyében 10 millió forinttal támogattuk az egri Markhot Ferenc Kórházat, amelyből professzionális védőfelszerelést tudtak vásárolni az egészségügyi személyzetnek. Emellett dolgozóink is aktívan segítettek, többször is tartottunk véradást székhelyünkön, melyen kiemelt létszámban vettek rész munkatársaink, tudva, a COVID miatt nagy szükség van a véradókra.

Nagyvállalat lettünk
2020 nyarán középvállalatból hivatalosan is nagyvállalattá nyilvánították cégünket! Száz százalékban magyar tulajdonú családi vállalatként ez számunkra óriási megtiszteltetés és büszkeség, azon dolgozunk, hogy ebben az „új” mezőnyben is maximálisan helytálljunk!

Pályázati siker
Cégünk sikerrel pályázott az Egészségipari Támogatási Program keretében, ennek köszönhetően 1,5 milliárd forintos beruházást hajtunk végre telephelyünkön jövő év közepéig, melyhez a kormányzat több mint 720 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít. Ennek köszönhetően többek között jelentős kapacitásbővítés történik, javulni fog a cég Ipar 4.0 fejlettségi szintje, valamint telephely fejlesztés is várható.

IFKA siker
A Sanatmetal részt vett az Ipar 4.0 fejlesztési programban, ahol az IFKA ezüst fokozatú minősítését szereztük meg, sőt felkérést is kaptunk mintagyári szerepre és az Okos Gyárak Éjszakája rendezvényen való részvételre is! Hogy miért is kaptuk a minősítést? Kidolgoztunk egy Okos Gyár rendszertervet, ahol fontos szerepet kap majd az automatizálás és a robotizáció. A következő célunk az arany minősítés!

Új termék: COMPASS
Idei legnagyobb büszkeségünk új termékünk, a Compass transpedicularis gerincstabilizáló rendszer bevezetése. A termék két év megfeszített fejlesztői munka gyümölcseként jött létre, büszkék vagyunk az innovatív munkában résztvevő magyar gerincsebészeti intézetekre, kiváló gerincsebész konzulens orvosainkra és fejlesztőmérnök kollégáinkra.

Kereskedelem
Bel- és külkereskedelmi csapatunkat is komoly kihívások elé állította a koronavírus járvány, de szerencsére partnereink rendkívül együttműködőek voltak, és alkalmazkodtak az új helyzethez. A partnerkapcsolataink néhány, a megfelelő óvintézkedések mellett megtartott személyes találkozástól eltekintve, zömmel átköltöztek az online térbe. Számos konzultációt tartottunk meg így, ennek köszönhetően dinamikusan tudtuk fejleszteni az implantátum választékunkat.
Online lejelentő és raktárkészlet nyilvántartó rendszerünkkel, a SER-el (Sanat Easy Riport) számos magyar kórház munkáját segítjük.
A külkereskedelmi csapatunk az előző évhez képest 8 százalékos növekedést ért el, termékeinket sikerült új piacokra is bevezetni, mint például Ecuador, Tunézia, és Ciprus.

Sanat Akadémia
Nagy büszkeségünk a 2019-ben útjára indított Sanat Akadémia, ami a COVID-19 okozta kihívások ellenére is szép sikereket könyvelhetett el. Ezek között kiemelkedő, hogy a szervezet megszerezte első, pontszerű szakorvosi kurzusainak akkreditációját! Bár a járvány miatt a képzéseket le kellett mondani, nagy öröm, hogy a meghirdetett létszámok beteltek, azon leszünk, hogy amint a járványhelyzet csillapodik, újra meghirdethessük ezeket.
Mivel a személyes oktatást nem volt lehetséges, 2020-ban 3 alkalommal szervezett az Akadémia online oktatást a külföldi partnereknek 50-100 fős létszámmal, melyek mindegyike nagy siker volt.

WIWE
WIWE mini EKG háza táján is szép sikereknek örülhettünk. Az egyik ezek közül, hogy új funkcióval bővült a készülék, az eszköz már HRV mérést is végez, melynek köszönhetően megbízható visszajelzést ad a felhasználó általános egészségi állapotáról és fittségi indexéről, továbbá a keringési rendszer és az idegrendszer pillanatnyi állapotát is értékeli.
A WIWE felhasználóinak körében egy széleskörű felmérést is végeztünk, melynek eredményéből kiderült, hogy a válaszadók 52 százaléka körében életmentőnek bizonyult az eszköz. Továbbá kiderült, hogy a kitöltők 5 százalékát megoperálták, 17 százalékuk kapott gyógyszeres kezelést, 70 százalékuk pedig életmódot változtatott a WIWE mérések hatására. Mindez számunkra hatalmas öröm, és azon dolgozunk, hogy minél többek egészségmegőrzését segítsük a WIWE-al a jövőben is. Ennek okán januártól egy rendkívüli új szolgáltatás is elérhetővé válik a WIWE tulajdonosok számára: 24 órás telefonos vagy online orvosi tanácsadást igényelhetnek a készülékük mellé.

 

Még több információért kérjük látogassa meg megújult honlapunkat, vagy kövessen minket facebookon, LinkedIn-en, ahol folyamatosan várjuk friss hírekkel, érdekességekkel.

WebsiteFacebookLinkedIn

 

Kedves Partnerünk!
Köszönjük egész éves figyelmét, támogatását!
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és Sikerekben Gazdag, Boldog Új Évet Kíván a Sanatmetal csapata!

 

 

Üdvözlettel,

Farkas Emese
Marketing igazgató