2019 Évértékelő


Kedves Partnerünk!

 

Lassan itt az év vége, a számvetés időszaka, nincs ez másként a Sanatmetalnál sem. Cégünk kihívásokkal teli, ugyanakkor sikerekben gazdag évet zárt. A következőkben röviden összegezzük 2019 legfontosabb mérföldköveit.
A 2018-as obnyinszki gyáravatót követően idén megtörtént a térd, a trauma és a csípő termékeink regisztrációja Oroszországban. Ez azt jelenti, hogy a Sanatmetal CIS termékei immár orosz gyártmánynak minősülnek, így előnyt élveznek az orosz piacon a külföldi termékekkel szemben, és az eurázsiai piacon is nagyobb kereslet várható rájuk. Mindezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a regisztrációt követően mintegy 200 millió rubelnyi rendelés érkezett leányvállalatunkhoz.
Az elmúlt évben tovább gyarapodott díjaink száma. A Sanatmetal Kiváló Üzleti Márka, valamint az Innovatív Márka kategóriában is elnyerte a Magyar Brands elismerést.
Ezen felül diagnosztikai termékünk, a Wiwe mini EKG (www.mywiwe.com) is számos díjat kiérdemelt. Idén vehettük át a 2018 Informatikai Innovációs díjat, a TOP 1 Legérdekesebb magyar innováció díjat és különdíjat, valamint a Gyurós Tibor díjat- az Év Innovációja kategóriában is az IVSZ-től. Megkapta továbbá a Dél-Európai Dizájn Hónap „Termék dizájn” díját, valamint a Minőség-Innováció 2019 díjat is a European Organization for Quality hazai képviseletétől.
Ebben az évben is számos kiállításon vettünk részt és találkoztunk partnereinkkel mind hazánkban, mind pedig külföldön. Egyebek mellett jelen voltunk a portugáliai EFORT-on, a moszkvai Eurázsiai Fórumon, a Magyar Traumatológus Társaság, valamint a Magyar Ortopéd Társaság Kongresszusain, a Gyermektraumatológiai Vándorgyűlésen, a Kézsebész Kongresszuson, valamint a Podiátriai Kongresszuson is.
Különösen büszkék vagyunk, hogy idén elindult saját képzési rendszerünk, a Sanat Akadémia. A célunk, hogy évente több száz orvost és műtős személyzetet oktassunk termékeink helyes használatára, Magyarországon és külföldön egyaránt. Emellett szeretnénk, hogy Eger a nemzetközi traumatológiai-ortopédia-gerinc képzés központjává váljon. Első hazai orvosképzésünket novemberben tartottuk a székhelyünkön, kiemelkedő sikerrel.
Mérföldkőhöz értünk az új orvostechnikai eszközökre vonatkozó jogszabály, az MDR tekintetében is. A traumatológiai, gerincsebészeti és a fogászati implantátumaink tanúsítását szeptemberben az eddigi BSI helyett átvette a magyar székhelyű CE Certiso Kft., és már az ortopéd termékeinket is ők minősítik.
Két új szabadalommal is gazdagodott cégünk a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalától, a Magic Trochanter szegrendszerünket érintően.
Hazai és nemzetközi megítélés szerint, termékeink minősége és innovációtartalma elérte, esetenként meghaladja a világcégek kínálatát. A jövő év kihívása, hogy mind szolgáltatásaink terén, mind pedig orvosképzésben is világszínvonalat biztosítsunk Partnereink számára.
Kedves Partnerünk!
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és Sikerekben Gazdag, Boldog Új Évet Kíván a Sanatmetal csapata!
Üdvözlettel,

Farkas Emese
Marketing igazgató