Megalakult a Sanatmetal South Africa!


A több mint 10 éves kitűnő partneri kapcsolatnak köszönhetően, 2023. szeptember 6-án az egri székhelyű Sanatmetal Kft. és a dél-afrikai Langamedics Ltd. megalapította a Sanatmetal South Africa közös vállalatot.

A  joint venture pretoriai központtal, 1,2 mEUR tőkével alakult és 11 fős induló kereskedelmi és szolgáltatói létszáma további bővítésével erős országos jelenlétet, valamint technológiai transzferrel gyártó üzem létrehozását tervezi Dél-Afrikában.

A Sanatmetal Kft. 1967-es fennállása óta Európa TOP 20 ortopéd vállalatainak egyikévé nőtte ki magát, árbevételének több, mint 70%-t közel 50 ország exportja adja. A 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozás – mely traumatológiai, ortopédiai, gerincsebészeti, valamint fogászati implantátumokat és protéziseket gyárt és forgalmaz – élenjáró megoldásait hazai és nemzetközi klinikák, orvosprofesszorok közreműködésével dolgozza ki, szem előtt tartva a betegbiztonságot és az MDR követelményeknek való megfelelést.

A 2011-ben alakul Langamedics Ltd. a kezdetek óta forgalmazza a Sanatmetal Kft. termékeit, eleinte csak Gauteng tartományban, mára viszont az ország több területén is. A jövőbeli céljuk a terjeszkedés a szomszédos országokba (Botswana, Namíbia, Szváziföld, Mozambik és Afrika Szahara alatti része), ami a jelenlegi, közös gyártási tervek alapján hamarosan valósággá válhat.

Az újonnan megalakult leányvállalat a SAOA (South African Orthopaedic Association) 69. kongresszusán Fokvárosban mutatkozott be. A kongresszuson a már ismert Vortex lemezrendszer mellet nagy sikert aratott a Magic velőürszegezés, de jelentős érdeklődés és várakozás mutatkozik a gerincimplantátumok piacra vezetésére is. A gerinc implantámumok és a nagyízületi protézisek külön-külön megrendezésre kerülő szak kongresszuson kerülnek majd bemutatásra.