Támogatjuk a hazai tehetségeket


Immár 29. alkalommal rendezték meg az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt hazánkban, melyet hosszú évek óta a Sanatmetal Kft. is támogat. A megmérettetés célja, hogy lehetőséget biztosítson az ígéretes fiatal tehetségeknek a fejlődésre, együttműködésre.

A verseny fővédnökei Dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter, valamint Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere voltak. A bírálóbizottságban elismert tudósok, akadémikusok, egyetemi tanárok és gazdasági szakemberek zsűrizték a fiatalok munkáit. A bizottság elnöke Dr. Jakab László, a BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar professzora volt.

A 2019. októberében meghirdetett és idén nyáron zárult versenyre 99 pályázat érkezett, amelyből a zsűri 62-t fogadott el. A bírálóbizottság egyebek mellett a kidolgozott pályázatok megalapozottsága, tudományos értéke, valamint a projekt hasznosíthatósága alapján döntött a nyertesekről. A zsűri 3 első, 3 második, 4 harmadik, illetve 2 különdíjat ítélt oda, 11 pályázatot kiemelt dicséretben, 32 pályázatot pedig dicséretben részesített.

Cégünk számára fontos a fiatal tehetségek felkarolása, támogatása, így a soron következő jubileumi, 30. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt is örömmel támogatjuk, bízva abban, hogy ilyen módon is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy minél több fiatal válassza a tudományos pályát.

Gratulálunk a versenyzőknek, a tudóspalántáknak további sikerekben gazdag pályafutást kívánunk!