Sanatmetal
GINOP-1.2.1-16-2017-00136


Kedvezményezett neve: Sanatmetal Ortopédiai és Traumatológiai Eszközöket Gyártó Kft.
Projekt címe: „Egészségipari kapacitás bővítéssel az EU élmezőnyébe kerüléshez”
Támogatás összege: 290 461 782 Ft
Támogatás mértéke: 50 %
Tényleges befejezés dátuma: 2019. március 31.
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00136

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében az eszközbeszerzések és a gépfelügyeleti rendszer kiépítése révén hat fő terület fejlesztését valósították meg: a velőűrszeg, a csontcsavar és a csontlemez gyártási kapacitás fejlesztését, a gépfelügyeleti rendszer kiépítését, valamint a termékjelölési és csomagolási kapacitás bővítését.

A projekt eredményeként a gyártási kapacitást és hatékonyságot is növelő, korszerű technológiai színvonalú berendezések beszerzése és termelésbe integrálása történt meg, kiegészülve egy ún. MDC gépfelügyeleti rendszerrel, amely segíti a gyártó berendezések hatékony kapacitáskihasználását. A gyártásfejlesztés célja a vállalkozás versenyképességének támogatása volt, valamint a várható növekedési pályához szükséges stabil gyártási háttér megteremtése megfelelő kapacitással, magas technológiai színvonallal, a kapacitások versenyképes kihasználásával. A projekt során összesen 13 db új berendezés megrendelése, telepítése, minősítése, üzembe helyezése, és termelésbe bevonása valósult meg.

A velőűrszeg, a csontcsavar és a csontlemez gyártási kapacitásfejlesztése az adott területeken 23, 30 és 18%-os növekedést eredményez. A gépfelügyeleti rendszer kiépítése összesen 55 db gyártó berendezésre történt meg, és a cég teljes eszközhatékonyságát átlagosan 15%-al növeli. A termékjelölés fejlesztésével a termékjelölési kapacitás 25%-al növekszik, illetve biztosítottá válik az orvostechnikai eszközök új európai uniós szabályozáshoz a termékjelölés technológiai háttere. A csomagolás területén megvalósított fejlesztés eredményeként a steril csomagolási kapacitás 30%-al növekszik.