A Sanat Akadémia 2020-as eredményei


Tisztelt Partnerünk!

 

Bár a 2019-ben alapított Sanat Akadémia oktatási szervezet 2020-as terveit is felülírta a járvány, számos területen sikerült fejlődnünk és munkánk révén támogatnunk Partnereinket. Ezúton szeretnénk összegezni az Akadémia tavaly évi munkásságát, kezdve azzal, hogy 2020-ban kialakítottuk a szervezet arculatát és elkészült az Akadémiát bemutató brosúra is. Külön öröm számunkra, hogy a megújult Sanatmetal weblapon saját aloldalt kapott a Sanat Akadémia.

 

Oktatás

Az Akadémia 2020-as évét a Covid-19 erőteljesen érintette, hiszen a tervezett személyes külföldi és belföldi képzéseink közül egyet sem tudtunk megtartani a járvány miatt. Mindettől függetlenül történelmi jelentőségű eseménynek tartjuk, hogy a Sanat Akadémia megszerezte első pontszerző szakorvosi kurzusainak akkreditációját Magyarországon, mely tanfolyamokra még a lemondás előtt a létszámok be is teltek és melyeket remélhetőleg pótolni tudunk 2021-ben.
A pandémia teremtette új helyzethez igazodva, az Akadémia 2020-ban 3 alkalommal szervezett online oktatást a külföldi partnereknek 50-100 fős létszámmal 20-25 országot elérve.

Oktatási és ismeretbővítő anyagok

A szervezet igyekezett a támogatóanyagok számában és minőségében is előrelépni, így számos meglévő dokumentum frissítésére és sok új anyag elkészítésére került sor:
– A szegezés, lemezelés és traumatológiai általános katalógusok átdolgozásra, aktualizálásra kerültek magyarul-angolul.
– Elkészültek a Compass MIS és OPEN transpedicularis gerinccsavarozás és a Sanat-E csípőprotézis műtéti leírások magyarul és angolul, elkészült angolul a CFF cage; a Castle cage; Respace cage; Emerald cage műtéti leírás, valamint frissült a Swing CC revíziós térdprotézis; a Swing térdprotézis; Magic Humerus szegezés, illetve a Magic Trochanter szegezés műtéti leírása.
– 6 új műtéti film elérhető orvos partnerekkel való együttműködés eredményéül: Sanat-E csípőprotézis; Conetact cement nélküli csípőprotézis; Swing térdprotézis; Magic trochanter szegezés; Magic humerus szegezés és Vortex Proximal Humerus lemezelés.
– Elkészült 5 workshop film: Sirtalis kötözőrendszer; Vortex Proximal Humerus lemezelés; Magic Trochanter szegezés; Magic Humerus szegezés és Conetact műszerbemutató.
– Versenytárs összehasonlítások készültek alábbi témákban: trochanter szegezés; humerus szegezés, tibia szegezés; distal radius lemezelés; proximal humerus lemezelés; distal femur lemezelés; proximal tibia lemezelés; distal tibia lemezelés; kéz-és lábsebészeti lemezek; csípőprotetika; térdprotetika; transpedicularis gerinccsavarozás és cage-ek.
– Általános oktatóanyagot szerkesztettünk „Mit ronthatunk el? címmel, mely az implantátumok használatára vonatkozó irányelveket tartalmaz, valamint a protézisgyártás kapcsán elkészült egy Gyakran Ismételt Kérdések dokumentum is.
– A különböző tálcaszinteket bemutató összevont tálca galéria állt össze a Sanatmetalos műszerkészletek kapcsán, ezzel is segítve a műszereinkkel dolgozókat.
– Három körben összesen 300 db új termékfotó készült el a Sanatmetal termékekről, melyet oktató – és marketingtevékenység kapcsán is használhatnak Partnereink.
– A Sanatmetal termékekkel foglalkozó magyar – és nemzetközi orvoslátogatók és technikai személyzet számára összeállításra kerültek a traumatológia, ortopédia és gerinc tematikájú tankönyvek magyarul-angolul, melyek az alaptudást hivatottak átadni.
Tudományos tevékenység
Több olyan kutatási témához is kapcsolódtunk 2020-ban, melyek hosszútávú, prospektív adatgyűjtésen alapuló vizsgálatok, így tudományos eredményeket 2021 év végén, 2022-ben várunk tőlük.
Nagy büszkeség számunkra azonban, hogy a Sanat Swing térdprotézisünk 10 éves utánkövetési eredményei kapcsán megjelent egy tudományos cikk a Joint Diseases and Related Surgery folyóiratban. Mindig öröm számunkra, ha – implantátumaink, jelen esetben – a Sanatmetal térdprotézis megbízhatóságát follow-up adatok is igazolják.

2020-ban egy külön oktatásra és marketingre specializált vevőelégedettségi kutatást is végeztünk Partnereink körében, melyet félévente igyekszünk megismételni. Bízunk benne, hogy fejlődésünket Partnereink is érzékelik és reméljük, hogy támogató tevékenységünket még fokozni is tudjuk 2021-ben!

Az elkészült anyagok kapcsán, kérjük keressék bizalommal Sanatmetalos kapcsolattartójukat vagy regisztráljanak a www.sanatmetal.hu/tudásbázis oldalon, ahol regisztráció után egy saját jelszóval elérik a feltöltött legfrissebb dokumentumokat!

Üdvözlettel,

Kriston Viktória
Sanat Akadémia Igazgató