Sanatmetal-EFORT webinárium


„Költség – idő és sugárcsökkentés a velőűrszegezéseknél – innovatív megoldás a distalis reteszelésnél” – Sanatmetal-EFORT webinárium

Nagy büszkeséggel tudatjuk kedves Partnereinkkel, hogy a fenti címmel szervezzük az EFORT-tal (The European Federation of National Associations of Orthopaedics and Traumatology) közös kollaborációban webináriumunkat, melynek dátuma 2022. február 15. (kedd) 12:30-13:30.

Kérjük, tekintse meg a mellékletben található részletes programtervet! EFORT ICW_Sanatmetal_Programme

Az online kurzuson Prof. Dr. Varga Endre és Prof. Dr. Wiegand Norbert előadók foglalkoznak majd a velőűrszegezésnél végzett distalis reteszelés problémájával, valamint osztják meg szakmai tapasztalataikat az innovatív Magic célzórendszerrel kapcsolatban. A webináriumon részt vesz egy nemzetközi delegált alelnök is, az EFORT képviseletében.

A distalis reteszelés tárgyköre régóta aktuális kérdés a szakmán belül, hiszen – csak az adatokat* tekintve – az Európai Unióban 100 ezer lakosra 251 velőűrszegezés (humerus, femur, tibia) jut körülbelül, amely éves szinten az egész lakosságra vetítve közel egy millió műtétet jelent. Az öregedő populáció és a növekvő csontritkulások miatt 2050-re a törésszám közel 4-szeresére növekszik, amelyből csak a trochanter tájékra 6,26 millió esetet jósolnak. Mint ismeretes, egy velőűrszegezés átlagos műtéti ideje 60-90 perc, és a sebészi gyakorlattól függően különböző free-hand technikákkal vagy egyéb kiegészítő, ámde röntgensugár-igényű eszközökkel történik meg a szegek distalis reteszelése, mely alatt az operatőrt és a műtőszemélyzetet is sugárterhelés éri (amelynek effektív dóziskorlátja évi 20mSv).

A Sanatmetal Kft. világon egyedülálló velőűrszeg design-ja speciális innovatív műszerkészlettel és mágneses elven működő – sugárterhelést csökkentő – úgynevezett MAGIC műszerrel rendelkezik, amelyekkel a műtéti idő kb.25%-al, a sugárterhelés 40-100%-al csökkenthető a disztális furatok megtalálásában.
A Magic rendszer – az Európai Unió globális piacára vetítve – átlagos 60 perc műtéti idővel, 1 millió műtéttel, 25% műtéti idő csökkenés mellett kb. 53 millió EUR költséget szabadíthatna fel*, valamint átlag 70% sugár csökkentéssel számolva (egy műtétnél doziméterrel 1,27 mSv-t mértek) – 889 e mSv-el csökkenthető volna a szenélyzetet ért sugárterhelés.

Mi a Sanatmetalnál, nemzetközi családi vállakozásként célul tűztük ki az emberi életminőség javítását, amely a pácienseken túl természetesen az orvosokra, műtősszemélyzetre is vonatkozik. Mindezek alapján hiszünk abban, hogy úttörö implantátum-műszer megoldások ismertetése, bemutatása szakmai kötelességünk.

Ha szeretne még többet tudni a mágneses célzásról vagy nyitott arra, hogy új innovatív eljárást építsen be szakmai munkásságába, akkor jöjjön és vegyen részt a Sanatmetal-EFORT webináriumon, melyre az alábbi oldalon regisztrálhat (a programon való részvétel ingyenes): https://efortnet.conference2web.com/#!industry_webinars

Várjuk szeretettel az online térben!

Sanatmetal csapata

* The cost of trauma operating theatre inefficiency – W.W. Ang,a,∗ S. Sabharwal,b H. Johannsson,c R. Bhattacharya,b and C.M. Gupteb