Középpontban az innováció


Az innováció cégünk egyik fontos alapértéke, hiszen ezáltal garantálhatjuk folyamatos fejlődésünket. Ezt megerősítve nemrég két fialat tehetséggel bővült budapesti irodánk, akik tovább erősítik fejlesztőmérnöki csapatunkat. Mint minden munkatársnak, a jövőben nekik is lehetőségük nyílik belső képzéseken részt venni és akár a munkakörükön túlmenő feladatokat elvállalni. Cégünk egyik alapfelvetése, hogy az „out of the box” gondolkozás új utakat nyithat meg előttünk, így minden kollégától szívesen fogadjuk az új ötleteket. Gyáregységünkben már évek óta működő felület a Kaizen-fal, amin keresztül bárki könnyedén eljuttathatja fejlesztési ötletét a bíráló bizottságnak, akik a megvalósuló projektek kitalálóit jutalomban is részesítik.

A Sanatmetal életében kiemelten fontos szerepet játszik a cég határain túl is támogatni az ország ifjú feltalálóit és tudósait, így közel 10 éve büszke támogatói vagyunk az Országos Tudományos és Innovációs Olimpiának, ami idén 32. alkalommal kerül megrendezésre. Örömmel értesültünk róla, hogy a rendezvénysorozat egyik nagykövete az egri kötődésű Novák Blanka, aki a 27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny I. díjazottja.

Az első fordulóban orvostudományhoz kapcsolódóan 5 pályamunkát adtak le, melyek mind pozitív elbírálásban részesültek. Ezúton szeretnénk gratulálni minden résztvevőnek és további eredményes munkát kívánni a továbbjutóknak, hiszem még nagy kihívások várnak rájuk, hiszen az első 3 helyezettnek idén szeptemberben alkalma nyílik az Európai Uniós döntőn képviselni az országot, ahol bemutathatják ötleteiket és megoszthatják eredményeiket.

A magyar versenyzők legeredményesebb éve 2003-ban volt, amikor Budapesten egy első, egy második és két különdíjat is szereztek. Reméljük az idei évben is hasonló sikereket tudunk elérni és a közeljövőben ezen tehetséges magyar fiatalok ötletei már megvalósultan, mindennapjaink hasznos és nélkülözhetetlen részévé válnak, akár a Sanatmetal színeiben.