Szegeden startolt a Sanat Akadémia


Bemutatkozott a Sanat Akadémia

A kiváló termékek mellé magas szintű tudást is adunk
Szegeden startolt a Sanat Akadémia
Bemutatkozott a Sanat Akadémia, mert hiszünk abban, hogy a legkiválóbb orvostechnikai eszközök a magas szinten kiképzett orvosok kezében lesznek igazán hatékonyak. Ezt szemléltette a Sanat Akadémia bemutatkozása a Magyar Sebész Társaság Kísérletes Sebészeti Szekcióján 2019. június 13-án, Szegeden.
Az általunk létrehozott alapítvány sokrétű céljai közül egyértelműen kiemelhető az orvos-továbbképzés. Szegedi kurzusuk egyik indító témája a MAGIC Trochanter szegezés és műtőműszer volt, amely a világon egyedülálló és különlegessége miatt is jövőbe mutató. A program részeként Prof. Dr. Varga Endre, Dr. Wiegand Norbert, Dr. Flóris István és Dr. Turchányi Béla tartott az instruktorok számára módszertani képzést, valamint bemutatták a Magic Trochantert. Az instruktorok, vagyis leendő oktatók a szakvizsga mellett többek között kiváló angol nyelvtudással és prezentációs készséggel is rendelkeznek.
A folytatásban pedig oroszországi gyárunkban, Obninskban tartjuk az Akadémia következő képzését, 2019. június 27-én. Ott Prof. Dr. Varga Endre tartja majd több mint 20 orosz traumatológus számára a továbbképzést. Innen Thaiföld lesz a következő Sanat Akadémia cél.
Fontos számunkra, hogy az általunk gyártott világszínvonalú termékekkel a traumatológusok, sebészek a lehető legjobb eredményt elérve tudják segíteni a betegeket. Elsősorban ez motiválta a Sanat Akadémia megalapítását, amelynek berkeiben már létrehoztuk a traumatológiai terület jelenleg 22 fős oktatói bázisát, mégpedig a pécsi, szegedi, debreceni egyetem mellett az Országos Baleseti Intézet orvosai, tanszékvezető egyetemi tanárainak részvételével. A tervek szerint hamarosan az ortopédia és a gerincsebészet oktatói bázisát is kialakítjuk.
Cégünk az elsők között reagált arra, hogy a kormány stratégiai ágazattá nyilvánította a magyar egészségipart, arra, hogy kormányhatározat született a magyar termékek hazai használatának növelésére, így arra is, hogy a fő profilunkat jelentő implantátumgyártás is ott van a magyar export növekedési céljai között. Projektet dolgoztunk ki annak érdekében, hogy Magyarország, Eger lehessen a traumatológia-ortopédia-gerinc sebészet egyik nemzetközi képzési központja. Ennek fontos eszköze a Szegeden bemutatkozó Sanat Akadémia. Célunk, hogy a hazai és nemzetközi szinten is hozzájáruljunk a traumatológia, ortopédia, gerinc és fogászati sebészeti műtéttan innovatív eljárásaihoz, illetve az ezen a területen dolgozók tudományos ismereteinek bővítéséhez, ezáltal fejlesztve a mindenkori orvostudomány magasszintű oktatását. A Sanatmetal Kft. évente több száz külföldi orvost és műtő személyzetet képez termékei helyes használatára.
Hiszünk abban, hogy Magyarországnak meghatározó szerepe lehet nem csak a térség, de a nagyvilág egészségiparában is szakterületükön. Vezető szerepre törünk a kis- és középvállalkozások között profilunkban, s ehhez remek hátteret adnak a velünk együttműködő nemzetközi szintű kiképzett orvosaink, akik már most a Sanat Akadémia aktív közreműködői.
A cégről:
Az egri központú Sanatmetal Magyarország egyik legerősebb és sikeres műszergyártó középvállalkozása, termékeink, traumatológiai implantátumok, a csípő és térd protézisek, gerinc implantátumok nemzetközileg is elismertek. A vállalkozás az EU TOP 40 lista középmezőnyébe tartozik, több kereskedelmi leányvállalata (török, román, orosz) mellett nemrégiben megnyitotta első termelő vállalatát Oroszországban, Obninszkban. Mindemellett, profiljában a világ második legnagyobb Zimmer-Biomet USA multinacionális cég beszállítója és stratégiai partnere.

SZEGED, 2019. június 13.

További információ:
Farkas Emese (Sanatmetal Kft, marketing- és kereskedelmi igazgató)
efarkas@sanatmetal.hu
Üdvözlettel,

Farkas Emese
Kereskedelmi és marketing igazgató