ÚJ TERMÉK – Megkapta a CE jelet a Compass transpedicularis gerincstabilizáló rendszerünk!


Kedves Partnerünk!

A Sanatmetal Kft. az elmúlt hónapok COVID megpróbáltatásai mellett továbbra is effektíven folytatta tovább a már megszokott innovatív fejlesztési munkáját és nagy örömünkre szolgál megosztani Önökkel, hogy lezárult egy kiemelkedő K+F projektünk: a Compass gerincstabilizáló rendszer fejlesztése és engedélyeztetései eljárása.

Az ideális megoldásért a legjobbra törekedtünk!

A Compass egy komplex és átjárható rendszer rigid és non-rigid gerincstabilizáláshoz moduláris instrumentárium készlettel, open rigid, open non-rigid és perkután rigid műtéttechnikához. Szabadalmaztatott non-rigid rögzítést tesz lehetővé úgynevezett elemi szálak segítségével, melyek elősegítik a mikromozgást. A Sanatmetal Compass implantátum rendszere felveszi a versenyt a legmodernebb gerincimplantátumokkal és olyan funkciókkal rendelkezik, mint például a HeadLock technika. Ez egy olyan műtéttechnikai manőver, ami lehetővé teszi a poliaxiális gerinccsavarnál a gerinccsavar és a mozgó fej közötti zárást olyan módon, hogy azok nincsennek rögzítve a rúdhoz. Mindezeken túl a Compass csavarok kanüláltak, poliaxiálisak és önvágóak, valamint magvalósítható rajtuk keresztül a cement augmentáció is, hiszen az implantátum fenesztrált. A termék további, egy csokorba gyűjtött haszonérveit a legújabb Sanatmetal brosúrában részletesen is megtalálja:

A 2 éves kutatás-fejlesztési projekt során magyar gerincsebészeti intézetekkel és konzulens orvosainkkal együttműködve törekedtünk arra, hogy a jelenleg elérhető gerincimplantátumok legkorszerűbb tulajdonságait újragondolva, magyar innovációval ötvözve alkossuk meg a Compass-t.
A szigorú szabványi előírásokat betartva a Compass mechanikai teherviselő képességének vizsgálatait (ASTM F1798; ASTM F1717) a Bay Zoltán Kutatóintézetben végeztük el, közel 200 vizsgálatot folytattunk le. Az eredmények megmutatták, hogy jelenlegi világvezető multinacionális termékek által produkált értékeket eléri, sőt túl is szárnyalja a Sanatmetal rendszere.

Kiváló mérnökeink és konzulenseink munkájának eredményeképpen közel 350 új gerincimplantátum és 100 gerincműszer katalógusszám jött létre, valamint 229 fejlesztési dokumentum készült el a műszaki dossziéba az engedélyeztetési eljárás részeként.
Örömünkre szolgál, hogy a műtétek már folynak, méghozzá partnereink legnagyobb megelégedésére.

A gerincstabilizással és a Compass kezdeti klinikai tapasztalatokkal kapcsolatos első Sanat Akadémia képzést a következő fél évben szervezzük meg a gerincsebészet iránt érdeklődőknek. Addig is kérjük, hogy ne habozzon kapcsolatba lépni Sanatmetalos kapcsolattartójával a termékkel kapcsolatos további információkért!

Compass – Az ideális megoldásért!

Üdvözlettel,

Kriston Viktória
Sanat Akadémia igazgató