10 éve nyerte el Vortex poliaxiális lemezrendszerünk az Innovációs Nagydíjat!


Az Innovációs Nagydíjat minden évben a Magyar Innovációs Szövetség adja át, melynek bírálóbizottsága az Alapítvány Kuratóriuma által felkért szakemberekből áll. A kiosztott kitűntetések jól tükrözik a magyar gazdaságot és annak élen járó megoldásokat alkalmazó vállalatait.

2014-ben a Sanatmetal az Innovációs díjat a kor legmagasabb technikai színvonalú poliaxiális lemezrendszerével érdemelte ki.  A cég olyan világszínvonalú implantátum családot hozott létre, mely rendszert alkotva, széles indikációs területtel rendelkezik, ugyanakkor egyszerűen és hatékonyan használható, így lehetővé téve a csonttörések kompromisszumok nélküli kezelését.

A rendszer több, mint 30 féle lemezzel és csupán 3 csavarátmérővel a teljes testre megoldást kínál, lehetővé téve egy átlátható és könnyen kezelhető raktárkészlet fenntartását. Meghatározó jellemzője a teljes rögzítési szabadságfokot biztosító Vortex lemez-csavar kapcsolat, mely +-15 fokos szabadságot biztosít az összes törtdarab eléréséhez. Emellett, az átlátható és színkódolt műszerkészlet egyszerűségével és teljességével az operatőri munkát hivatott támogatni.

Az anodizált titán alapanyagú lemezrendszer számos funkciót kapott a betegbiztonság javítása és a gyorsabb gyógyulás érdekében; a lágyrészvédelem végett a lemezek szélei lekerekítettek, az ízületközeli részei elvékonyítottak, valamint az önvágó csavarok végei is tompa kialakításúak.  Egyes lemezeknél a röntgen áteresztő karbon célzókarok pedig lehetővé teszik a minimál invazív műtéti technikát.

A Vortex lemezekkel kompatibilis Sirtalis kötözőrendszernek köszönhetően a periimplantáris és periprotetikus törések is elláthatók, illetve a lemezek szárain található kombinált furatok használatával kompresszió is kifejthető. Ezek mind jól tükrözik a rendszer sokszínűségét, mely elősegíti a páciensek könnyebb rehabilitációját.

A leírtak alapján jól látható, hogy a Sanatmetal méltán érdemelte ki orvostechnikai eszközével az Innovációs Nagydíjat. A Vortex lemezrendszer megoldásaival napjainkban is világszínvonalat garantál, mellyel nap, mint nap hozzájárul küldetésünk teljesítéséhez; az emberi életminőség javításához.