Célunk

Az Akadémia tevékenysége igen szerteágazó. A hazai és nemzetközi képzések szervezésén felül magas színvonalú oktatási anyagokat is készítünk. Mindezt azzal a céllal, hogy hozzájáruljunk a pályakezdő rezidensek, a szakmailag már képzett orvosok, valamint a műtős szakasszisztensek folyamatos fejlődéséhez, és a Sanatmetal Kft. által forgalmazott termékek helyes műtéttechnikájának elsajátításához a Sanat Akadémia instruktori körének bevonásával.

Mindezeken túl az orvosszakma tudományos munkásságát is támogatni kívánjuk. Publikációs pályázatokat írunk ki retrospektív és prospektív kutatási témákban a traumatológia, ortopédia és gerincsebészet szakmai profilokban. Célunk, egyrészt a szakorvosok kutatási tevékenységnek támogatása, másrészt az evidence-based oktatási rendszer kiépítése az Akadémián belül.
Végül, de nem utolsósorban a szervezetünk felelős azért, hogy a felsorolt írott-mozgóképi segédanyagokat, publikációkat, cikkeket elérhetővé tegye a Tudástárban a Betegek és Orvosok számára, hogy minél többen gyarapíthassák a traumatológiai, ortopédiai valamint gerincsebészeti műtéttan témákban tudományos ismereteiket.